Lav selv flotte påskeæg

Udgivet

i

,

af

Det er en hyggelig aktivitet for hele familien, at puste æg og male dem. Men hvordan er det lige med salmonella og æg?

Ifølge Fødevarestyrelsen er forekomsten af salmonella i danske æg er nu så lav, at der er en meget lille risiko for at blive syg af salmonella, når man puster æg. Men hvis man vil være mere sikker, foreslår Fødevarestyrelsen, at man spritter ægget af, ligesom man opfordrer til at vaske eller afspritte hænderne, når man har rørt ved æggene.

Med det på plads, så er det bare at komme i gang. Æggene pustes ud ved at man laver et hul i hver ende af ægget og så puster man ellers i det ene hul til ægget flyder ud af det modsatte hul.

Herefter kan ægget dekoreres med flotte mønstre ved at bruge tusser eller maling. Æggene kan f.eks. placeres i en lille ‘rede’ af græs på en tallerken på påskebordet, eller hænges op i en snor i f.eks. et bundt nyudsprungne grene.

Nedenfor kan du få inspiration til hvordan påskeæggene kan dekoreres.