“Kongeord” – Kong Frederik fortæller med egne ord i ny bog

Udgivet

i

,

af

Til stor overraskelse udsendte Politikens Forlag tirsdag bogen “Kongeord”, hvor Danmarks nye konge fortæller åbenhjertigt om sig selv og sine tanker.

Det er forfatteren Jens Andersen, som har lagt øre og pen til, når Kong Frederik har fortalt om sit forhold til kongerækken, danmarkshistorien, kristendommen, rigsfællesskabet, men også om familien, ægteskabet med Dronning Mary og sin rejse gennem livet fra ung kronprins til moden mand, familiefar og monark.

Kongen fortæller også om sine tanker i forbindelse med sit valgsprog – eller kongeord – “Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”. Ord, som vagte opsigt, da den nyudråbte konge sagde dem, i forbindelse med sin tale fra balkonen på Christiansborg Slot. Mange undrede sig over, at Gud f.eks. ikke var nævnt, ligesom ordene også hurtigt blev genstand for fortolkninger. I bogen fortæller Kong Frederik med egne ord om sine tanker og overvejelser bag ordene.

At det er lykkedes, at holde projektet hemmeligt og alligevel har kunnet få bogen ud i landets boghandlere blot tre dage efter tronskiftet, må siges at være lidt af en præstation.

_____

Kongeord. Bogomslag. Politikens Forlag.

“Kongeord – Frederik 10. fortæller til Jens Andersen”
Politikens Forlag
Udgivet 17. januar 2024.
112 sider.