Dronningen med nytårsoverraskelse: træder tilbage

Udgivet

i

af

Hendes Majestæt Dronning Margrethe kom med noget af en overraskelse i sin nytårstale, da hun meddelte danskerne, at hun har besluttet sig for, at frasige sig tronen.

Meddelelsen kom i slutningen af nytårstalen, som mange danskere tradtionen tro ser på TV nytårsaften.

Det var hendes helbred og store rygoperation tidligere på året, der har sat tankerne i gang hos Dronningen.

I talen sagde hun:

-Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt. Den 14. januar 2024 – 52 år efter jeg efterfulgte min elskede far – vil jeg træde tilbage som Danmarks dronning. Jeg overlader tronen til min søn Kronprins Frederik.

Og så takkede hun for opbakningen og støtten gennem hendes år som Dronning:

-I aften vil jeg først og fremmest sige tak. En tak for den overvældende varme og støtte, som jeg har modtaget gennem alle år. En tak til de skiftende regeringer, som det altid har været givende at arbejde sammen med, og til Folketinget, som altid har mødt mig med tillid.

Dronningen overtog tronen efter sin fader Kong Frederik d. 9’s død.