Millioner samlet ind til kvinder og piger på flugt

Udgivet

i

af

Mere end 11,5 mio. kroner er blevet samlet ind til kvinder og piger på flugt i forbindelse med DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

Tusindvis af danskere har søndag d. 5. november stemt dørklokker og banket på døre landet over for at samle ind til DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde for kvinder og piger på flugt i verdens brændpunkter, og de har gjort et meget flot stykke arbejde. Organisationen oplyser, at der er indsamlet 11.584.000 kroner.

Det er anden gang, at DRC Dansk Flygtningehjælp har valgt et særligt fokus på piger og kvinder til den årlige landsindsamling, og Charlotte Slente, generalsekretær i DRC Dansk Flygtningehjælp, er både glad og stolt over dagens resultat.

-Det er fantastisk at opleve den store opbakning, landsindsamlingen har fået igen i år. At så mange danskere samles om at hjælpe kvinder og piger på flugt, som har været nødsaget til at forlade deres hjem på grund af konflikt, krig eller forfølgelse, er meget opløftende, siger hun og uddyber:

-Indsamlingen har igen i år et særligt fokus på kvinder og piger på flugt, fordi netop den gruppe af mennesker er særligt sårbare i en flugtsituation. Alene på grund af deres køn er de i større risiko for at blive udsat for overgreb og undertrykkelse. De kvinder og piger har vi nu mulighed for at hjælpe og støtte.

Ifølge en rapport af DRC Dansk Flygtningehjælps Mixed Migration Centre oplever knap halvdelen af alle kvinder og piger på flugt en form for overgreb herunder voldtægt, kidnapning og undertrykkelse. Der er derfor god grund til, at pengene fra årets landsindsamling igen i år går til at hjælpe netop kvinder og piger på flugt, som er tvunget til at forlade alt det, de kender for at sikre deres egen og deres families overlevelse.

-Med de bidrag vi har fået til landsindsamlingen, kan vi styrke rettigheder og bedre beskyttelse for kvinder og piger på flugt samtidig med, at vi kan sikre akut nødhjælp, når der opstår krig og konflikt. Det er meget vigtigt for det arbejde, vi udfører i verdens brændpunkter, og derfor vil jeg gerne takke alle de mennesker, der har bakket op om indsamlingen: Alle de frivillige, der har været på gaden for at samle ind, alle dem, de har lavet en digital indsamling og selvfølgelig også alle de danskere, der har givet et bidrag til kvinder og piger på flugt i dag, siger Charlotte Slente.

Det er stadig muligt at støtte DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. Det kan ske via hjemmesiden help.drc.ngo eller ved at sende et valgfrit beløb via MobilePay på 945050.

Cirka 10.000 indsamlere var på gaden for at støtte kvinder og piger på flugt. Foto: DRC Dansk Flygtningehjælp.