Julekalenderen Tinkas Juleeventyr bliver til stjernespækket musical

Udgivet

i

af

En af de populæreste tv-julekalendere i nyere tid bliver nu til en julemusical for hele familien.

Når Tinkas Juleeventyr får premiere i Glassalen i Tivoli til november næste år, kan publikum glæde sig til en stjernebaseret opsætning med Birthe Kjær, Szhirley, Johannes Nymark, Martin Bo Lindsten, Kasper Leisner og mange flere.

Alle sangene til forestillingen skrives af Burhan G i samarbejde med Sarah West. Burhan G skabte også det vildt populære titelnummer til julekalenderen Tinkas Juleeventyr som musicalen er baseret på – og som naturligvis også er med i musicalopsætningen.

Hvem der skal spille den “nye” Tinka, bliver afgjort i en storstilet audition til foråret. Så Tinka-glade børn og unge kan allerede nu begynde at studere den velkendte karakter. Der meldes mere ud om auditions i det nye år, hvor resten af castet også bliver offentliggjort.

Populær julekalender

Danskerne kom for første gang på fornavn med nissepigen Tinka, da den første sæson af julekalenderen om Tinka rullede over tv-skærmene på TV 2 i 2017. Det blev en kæmpe succes, der i gennemsnit lokkede over 1,1 million seere til skærmen hver eneste aften i december. Succesen fortsatte og julekalender nummer to, Tinka og Kongespillet, overgik etteren i seertal og blev det mest sete program på dansk tv fra den 1.-23. december nogensinde. I alt er det blevet til hele tre eventyrlige julekalendere med et samlet seertal på langt over 3 millioner. Julekalenderne resulterede også i, at børn over hele landet fik Tinka-feber, og mere end 600.000 røde Tinka-nissehuer er i tidens løb revet ned fra hylderne. Og nu fortsætter juleeventyret altså på scenen.

Tinka er ikke som de andre

Nissepigen Tinka er ikke som de andre nisser i Kongsby. Da hun får overrakt sin nisseamulet ved den årlige ceremoni som symbol på, at hun er en voksen nisse, skifter den ikke farve, som de andres. Her må hendes plejemor Nille gå til bekendelse og fortælle, at Tinka i virkeligheden er halvt nisse og halvt menneske.

Da rygtet spreder sig i Kongsby, bliver Tinka udstødt af de andre nisser, da de er overbevist om, at mennesker er farlige og upålidelige. 100 år tidligere blev nissernes julestjerne nemlig stjålet af et menneske, og sidenhen har nisserne ikke haft magiske evner. Derfor beslutter Tinka sig for at drage til menneskenes verden for at finde julestjernen, så nisserne kan få den tabte magi tilbage. Kun sådan kan hun igen føle sig accepteret i nissernes rige.