Kronprinsessen afslørede årets julemærke

Udgivet

i

af

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary afslørede torsdag d. 3. november årets julemærke ved et festligt arrangement på Københavns Rådhus.

Julmærket, der er lavet af kunstneren Lisa Grue, har fået titlen “Tag med ud i juleskoven”.

Som altid går overskuddet fra salget til at støtte børn på de fem Julemærkehjem. Her får børn, der mistrives, bliver mobbet eller er ensomme, hjælp. Under et ophold bliver de del af et fællesskab med støtte og omsorg fra både børn og pædagoger. Det hjælper dem til at styrke deres selvværd og lærer dem nye måder at se sig selv og verden på.

En støttende hånd

Motivet på årets Julemærke er fyldt med dyr og planter, som man kan møde i de danske skove om vinteren.

Lisa Grue har en særlig grund til at vælge dette motiv:

-Jeg har tegnet juleskoven, fordi naturen inkluderer os alle. Det er et positivt sted, hvor ingen dømmer dig, alle bliver accepteret. Naturen er en støttende hånd i ryggen. Når du er i naturen, skal du ikke præstere. Vi har alle brug for at blive ladet op, og det kan vi i naturen. Alle er velkomne i naturen. På den måde minder det jo om, hvad Julemærkehjemmene står for, fortæller Lisa Grue

Lisa Grue er uddannet i Design på Det Kongelige Akademi og har bl.a. illustreret en række bøger. Hun er vokset op på landet, og de mange timer tæt på naturen har påvirket hendes motiver, hvor livlige planter, farverige blomster og et væld af dyr mødes og skaber frodige og fabulerende mønstre.

Børn ud af mistrivsel

Værdien af Julemærkehjemmenes arbejde kom til udtryk, da fire tidligere Julemærkehjembørn; Casper, Benedicte, Ida og Helene kom på scenen. Her fortalte de om, hvordan et ophold havde hjulpet dem ud af problemer og givet dem styrken til at komme videre i livet. De havde oplevet mobning, angst for at gå i skole og mangel på venner. I dag kunne de alle kigge tilbage på et ophold, som havde forandret deres liv.

-På Julemærkehjemmet fik jeg for første gang rigtige venner. Nogle af dem snakker jeg stadig med i dag. Mit liv fik en ny start, en ny begyndelse. Jeg kunne kigge mig selv i spejlet og sige til mig selv, at jeg er god nok som jeg er, fortalte Helene, som i dag er 21 år.

En vigtig sag

Julemærket er udkommet siden 1904, og årets mærke er nr. 120. Selvom der i dag ikke bliver sendt så mange julekort som dengang, har Julemærket stadig stor betydning.

-Indtjeningen fra salget af Julemærket udgør i dag kun 5 % af vores samlede indtægter. Vi er derfor helt afhængige af støtte fra privatpersoner, virksomheder og fonde. Heldigvis møder vi stor opbakning til vores arbejde. Der er rigtig mange, som gerne vil bidrage til at hjælpe børnene – ikke kun til jul, men året rundt, siger direktør i Julemærkefonden Søren Ravn Jensen.

Der er stadig flere hundrede børn, som står på venteliste til at få et ophold. Ved at købe Julemærket, der koster 95 kroner pr. ark, er man med til at hjælpe dem til en bedre tilværelse. Mærket kan købes online på julemaerket.dk og PostNords netbutik samt hos Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Bilka, Føtex, Salling, BR, Bog & idé, BOGhandleren, Kop & Kande og på landets posthuse.