Lad uhyggen brede sig – 15 ideer til halloween

Udgivet

i

af

Oktober er her og det betyder, at det er tid til at trække de uhyggelige dekorationer frem og forvandle dit hjem til et skræmmende skue. Halloween er en oplagt tid at udfolde din kreativitet og skabe en atmosfære af uhygge og mystik.

I denne artikel finder du nogle sjove og uhyggelige måder at pynte op til Halloween på, så du kan imponere gæsterne og sprede den rette skræmmende stemning

Græskarlygter: Det er helt klart en klassiker og ikke til at komme uden om. Skær skræmmende ansigter ud i græskar og placer stearinlys i dem.

Spindelvæv: Hæng kunstige spindelvæv op rundt om i huset eller haven. Du kan også inkludere plastik-edderkopper for ekstra effekt.

Skumle figurer: Placer uhyggelige figurer som skeletter, zombier eller hekse rundt omkring i haven eller i huset.

Gravplads: Lav en lille gravplads i haven med kors og gravsten. Hav evt. nogle knogler der stikker op af jorden. Du kan også bruge gammelt tøj og støv for at give indtrykket af en forladt gravplads.

Lanterner: Lav dine egne lanterner ved at tage tomme glasbeholdere og male uhyggelige ansigter på dem med glasmaling eller lav dekopage med halloween-motiver. Sæt et stearinlys i for at opnå en smuk glød i mørket.

Gennemsigtige spøgelser: Hæng gennemsigtige plastikposer i form af spøgelser fra træer eller tag. Du kan dekorere dem med sorte øjne og mund.

Heksekedel: Placer en heksekedel med boblende gryde i hjørnet af stuen eller haven. Du kan bruge tågemaskiner for at skabe røgeffekter.

Beskeder på spejlet: Skriv uhyggelige bloddryppende beskeder på badeværelsesspejlet med kunstigt blod som bruges til make-up.

Græskarstabel: Lav en stabel af græskar i forskellige størrelser og former for en unik dekoration.

Hængt skelet: Det er muligt at købe ret vellignende plastik skeletter til halloween dekorationer. Et sådan kan hænges op i f.eks. et træ med en løkke om halsen.

Uhyggelige flagermus: Hæng flagermusfigurer op rundt i huset. Du kan også bruge sorte silhuetter af flagermus på vinduer og vægge.

Rigtig belysning: Brug svagt, stemningsfuldt lys i stedet for stærkt, klart lys. Dette bidrager til at skabe en mere uhyggelig atmosfære. Du kan også bruge stearinlys – eller hvis du vil mindske brandfaren, batteridrevne “stearinlys”.

Svingende spøgelser: Lav spøgelser af hvidt lagenstof med en bold eller ballon inden i som “hoved” og hæng dem op i træerne i haven, hvor de kan svinge frem og tilbage i vinden.

Uhyggelige lydeffekter: Afspil uhyggelige lyde som knirkende døre, uhyggelig latter eller susende vind for at skabe stemning.

Halloween-sminke: Glem ikke at dekorere dig selv! Brug uhyggelig sminke og kostumer, der passer til temaet.

Husk, at Halloween-dekorationer kan tilpasses efter din egen smag. Vær kreativ og hav det sjovt, mens du forbereder din egen uhyggelige Halloween-atmosfære derhjemme!