Tip: Brug salt til rengøring og opvask

Udgivet

i

af

Salt kan bruges til andet end madlavning. Det er også effektivt i forbindelse med rengøring og opvask af mere genstridige slags.

Rengøring af pander og gryder: Drys lidt groft salt i en tør pande eller gryde, og gnid det med en tør klud eller børste. Saltet vil fungere som en skrubbe, der hjælper med at fjerne madrester og snavs. Skyl panden eller gryden grundigt med varmt vand og sæbe, når du er færdig.

Rengøring af flader: Bland salt og lidt vand til en pasta og brug den til at skrubbe borde, vask og badeværelse fliser.

Rengøring af glas og service: Hvis du har service, der er blevet plettet eller misfarvet, kan du prøve at bruge en blanding af salt og bagepulver. Fugt en svamp med vand, og dyp den i blandingen af salt og bagepulver. Gnid forsigtigt på de plettede områder, indtil de er fjernet. Skyl service grundigt med varmt vand og sæbe, og tør dem af med en ren klud. Dette tip er f.eks. brugbart til at fjerne terender i krus.

Bemærk, at groft salt eller havsalt fungerer bedst til rengøring, da det har en grovere konsistens end fint bordsalt. Det er også vigtigt at huske på, at salt ikke bør bruges på materialer, der kan blive beskadiget af dets skrubbeeffekt, som eksempelvis plastik og bløde overflader.