BBQ Tips: Sådan arrangerer du en ekstraordinær grillfest

Udgivet

i

af

Det varme vejr er endelig her, og hvad er en bedre måde at nyde det på end med en barbecuefest?

Det er en fantastisk mulighed for at samle familie og venner til en mindeværdig dag fyldt med lækker mad og sjove aktiviteter. Men at planlægge en barbecuefest kan være overvældende, hvis du ikke ved, hvor du skal begynde. For at hjælpe dig har vi samlet nogle tips til at gøre dit arrangement stressfrit og ekstraordinært.

Planlæg arrangementet omkring et tema Et tema kan skabe et fokuspunkt for din barbecuefest, hvilket gør det lettere at planlægge maden, spilene og dekorationerne. Du kan vælge et tema, der passer til din smag og lejligheden. For eksempel kan en hawaiiansk motiv tilføje en tropisk stemning til din fest, en nostalgisk 70’er-tema kan vække minder, eller en strandbarbecue kan udnytte din placering.

Planlæg din menu

Maden er måske den vigtigste del af enhver sammenkomst, især for en barbecuefest. Dine gæster vil se frem til en række lækre grillede kød dryppende i BBQ-sauce. Planlæg din menu på forhånd og overvej dine gæsters diætbegrænsninger, hvis nogen. Du kan også tilføje nogle sider som coleslaw, majs på kolben og bønner for at supplere hovedretterne.

Find et sted til din grill-fest

Find et passende sted til din grillfest. For eksempel i baggården, i haven, i en offentlig park eller på stranden, tæt på vandet. Husk at tjekke, om der er regler eller forbud, inden du går i gang. Forudsat at du har gjort det, og du allerede har valgt et godt sted, ville det næste være at forberede din grill. Der er forskellige grilltyper, som du kan bruge til grillning, såsom træ- eller kulgrill, gasgrill eller et bålstativ. Sørg for at placere din grill et stabilt sted, væk fra brændbart materiale og et sted, hvor folk ikke kommer til at støde på den.

Håndter din mad sikkert

Tag din marinerede kød, fjerkræ eller skaldyr med i en køletaske og tag dem ud, når du er klar til at starte grillningen, for at undgå forringelse.

Husk at adskille fjerkræ fra andre fødevare, hold ligeledes råt og grillet kød adskilt og benyt ikke samme grilltænger og stegegafler til råt og grillet kød.

Glem ikke at pakke krydderie og grillsaucer, så du kan krydre maden.

Drikkevarer til alle

Champagne er skønt som velkomstdrinks og øl passer godt til det meste grillmad. Rødvin er dejligt til krydet grillmad og hvidvin er perfekt til grillet fisk og grøntsager. Husk også, der er nogle, som ikke drikker alkohol. Her kan du f.eks. sørge for at der er koldt danskvand, et udvalg af sodavand og alkohol fri øl vin.

Glem ikke at inkludere forfriskende drikkevarer som lemonade og iste for at holde alle hydreret.