Tips til hvordan I får en hyggelig og rolig hverdagsmorgen

Udgivet

i

,

af

Alle familier kender det – den travle og stressede morgen, hvor morgenmaden indtages stående samtidig med, at børnenes madpakker bliver smurt, skoletasker pakkes, kaffen drukket og beskeder flyver frem og tilbage melle børn og voksne. Pludselig er klokken mange og hele familien får ekstra travlt med at komme afsted – børnene til skole eller daginstituion og de voksne på job. Ingen har fået en god start på dagen.

Og en god start på dagen er det vi alle har brug for. Den sætter ligesom stemningen for resten af dagen. Men det er ikke nemt, at skabe en hyggelig og rolig hverdagsmorgen. Det vil nok kræve planlægning og ændringer i de normale rutiner.

Vi giver her nogle idéer og gode råd til hvordan I måske kan få jeres hverdagsmorgener til at blive mindre stressede og mere hyggelige – for hele familien.

  1. Planlæg dagen i forvejen: Lav en liste over de ting, der skal gøres om morgenen, og forbered så meget som muligt om aftenen, fx læg tøj frem, lav madpakker og ryd op.
  2. Start dagen tidligt: Stå op tidligt nok til at have tid til at spise morgenmad i ro og mag, og undgå at skulle skynde sig for at nå skole og arbejde.
  3. Skab en hyggelig atmosfære: Tænd lys, spil afslappende musik og sæt lidt tid af til at tale sammen som familie, inden dagen går i gang.
  4. Gør morgenmaden til en social aktivitet: Lav mad sammen som en familie, eller sæt jer ned og spis sammen, mens I taler om planer for dagen.
  5. Brug tid på at forberede og spise en sund morgenmad: Det er vigtigt at starte dagen med en sund og nærende morgenmad, så undgå at springe den over eller spise noget hurtigt.
  6. Planlæg tid til motion: Hvis der er tid og plads i jeres morgenrutine, kan det også være en god idé at tage en gåtur eller lave lidt yoga sammen som en afslappende og energigivende start på dagen.
  7. Undgå stress og skænderier: Hvis der er spændinger i familien om morgenen, kan det være en god idé at tage en dyb indånding og prøve at finde en måde at løse konflikten på i stedet for at lade den eskalere og skabe mere stress.
  8. Prioriter søvn: For at skabe en afslappet morgenrutine er det vigtigt, at både børn og voksne får nok søvn om natten. Prøv at skabe en fast sengetid og rutine, der giver alle i familien tid til at hvile og vågne op friske.