Fem sjove lege til Fastelavn

Udgivet

i

af

Fastelavn er en gammel dansk tradtion, som i dag især kendetegnes ved, at man klæder sig ud og slår katten af tønden.

Men festelavnsfejringen kan gøres rigtig sjov med flere lege. Her finder du fem idéer til lege, som vil gøre enhver fastelavnsfest sjov.

Bide til bolle

Denne klassiske leg er sjov for både børn og voksne. For hver deltager hænges en bolle op i en snor, og det gælder så om, at spise bollen hurtigst – med hænderne på ryggen.

Spise om kap

En variant af “bide til bolle” er at se, hvem der hurtigst kan spise en sliksnørre (lakrids-, karamel eller jordbærsnørre). Deltagerne får hver en snørre, som placeres i munden. Hændernes placeres herefter på ryggen og det gælder så om hurtigst at få spist snørren. Den skal være sunket helt, for at vinde.

Stoleleg

Denne leg får pulsen op hos deltagerne.

Der skal bruges ligeså mange stole som der er deltagere. Stolene sættes med ryglæn mod ryglæn. Alle deltagerne starter med at sætte på en stol stille og roligt. Når musikken starter, skal deltagerne rejse sig og gå rundt om stolerækken. Dommeren fjerne er en stol og når musikken stopper, skal deltagerne sætte sig på en stol. Den der ikke når at sætte sig, fordi der mangler en stol, er ude af legen. Sådan bliver man ved, til der kun er én deltager som kan sætte sig på en stol og denne deltager er vinderen.

Ballondans

Denne leg kræver lidt plads, men er sjov både at være med til og se på.

Hver deltager får en oppustet ballon bundet om anklen og når musikken spiller, skal deltagerne danse og samtidig forsøge at træde på de andre deltageres balloner, så de sprænger. Den sidste, som ikke har fået ødelagt sin ballon vinder legen.

Spise af fad

Denne leg “grisser” lidt. Men er sjov både at deltage i og se på.

Der skal bruges to tallerkener pr. deltager. I den ene tallerken hældes vand, og en vingummi eller et andet stykke slik lægges ned i vandet. I den anden tallerken hældes der mel i og et stykke slik lægges ned i melet. Tallerknerne stilles på gulvet.

Deltagerne sætter sig nu på knæ foran tallerknerne og med hænderne på ryggen. De skal nu, når dommeren giver signal, spise først slikket i tallerknen med vand og derefter slikket i tallerknen med mel. Den som er først færdig har vundet.

Du kan læse mere om Fastelavn og dens historie på Lex.dk.