De fleste af os kender det: Tårerne triller ned ad kinderne, når vi skærer løg. Det er både ubehageligt og irriterende. Men der er hjælp at hente, hvis du vil undgå øjnene løber i vand.
Årsagen til, at du begynder at græde skal findes i løges sammensætnign. Løg indeholder nogle enzymer, som frigives og reagerer med svovlholdige aminosyrer, som også er i løget og der dannes derved en gasart, som irriterer øjet.
Heldigvis er det muligt, at undgå at tårerne triller midt i madlavningen. Vi har samlet fem råd, til at undgå, at øjene løber i vand.
1. Brug svømmebriller. De sidder tæt ind til ansigtet og forhindrer dermed saften fra løgene i at komme i øjnene.
2. Tænd vandhanen og stil dig ved siden af, når du skærer løg.
3. Skær løgene under en tændt emhætte. Det trækker også lugten af løg ud.
4. Kog løget ganske let, før du skærer
5. Skær løget over i to eller fire dele. Lad det herefter stå et minuts tid, inden du fortsætter med at hakke.
Kender du andre gode råd til at undgå tårer under løgskæring, så hører vi gerne om det. Skriv dit råd i kommentarfeltet under artiklen.