Aloe Vera – en vidunder plante

Udgivet

i

af

Arkivfoto: HansenHimself / Pixabay

Aloe Vera dyrkes hovedsagelig i de tørre regioner i Afrika, Asien, Europa og Amerika. På grund af dens mange terapeutiske anvendelser er den nu kommercielt dyrket i bl.a. USA, Japan og ved i flere middelhavslande. Men du kan også selv dyrke din egen Aloe Vera-plante i en potte hjemme.

Aloe Vera kan også dyrkes hjemme i vindueskarmen. Arkivfoto: Birgit_H / Pixabay

Til trods for sine meget kaktuslignende egenskaber hører Aloe til liljefamilien, som også omfatter asparges, løg, porrer og hvidløg. Aloe-planten indeholder over tredive enzymer, herunder lipase og oxidase. Det kunne argumenteres for, at enzymer er det manglende element i den moderne kost, da 40% af den voksne befolkning lider fordøjelsesproblemer, og fordøjelsen er enzymbaseret.

Aloe Vera indeholder også betydelige niveauer af salicylsyre (den aktive ingrediens i aspirin), som tegner sig for nogle af urtens smertestillende potentiale. Nogle mennesker sværger til et sprøjt af aloe spray på solskoldning.

Salicylsyre spiller også en rolle i Aloes afgiftnings- og cellerensningsevne. Aloes velundersøgte evne til at stimulere immunsystemet er uden tvivl den vigtigste egenskab. Andre har vidnet om, at en daglig drink med Aloe-juice af høj kvalitet hjælper med at fjerne følsom hud. Aloe er kendt som en beroligende ingrediens i hudpleje lotioner og kropsprodukter.

Der findes en lang række undersøgelser fra alle kontinenter, der dokumenterer de sundhedsmæssige fordele ved Aloe Vera, taget både internt og eksternt. Aloe har virkelig tjent det omdømme som en naturlig, sund “vidunder” urt.