5 super enkle tips til at tabe i vægt

Udgivet

i

,

af

Arkivfoto: PublicDomainPictures / Pixabay

Vægttab er et af de emner, som alle altid taler om. Man kan næsten ikke slå op i et ugeblad, læse en avis eller gå på nettet uden at støde på en eller anden form for reklame eller artikel om vægttab. Der er regelmæssigt historier om farerne ved overvægt og boghandlerne er fulde af bøger om vægttab. Vægttab diskuteres i lægecentre og på skoler og endda på arbejdspladsen. Hvis du forsøger at tabe sig, er der her et par tips til at komme i gang.

Tip # 1 – Stop talen om vægttab!

Al snakken om, hvor meget du vil tabe sig, vil ikke få vægten til at blive mindre. Du er nødt til at handle, lige nu. Så tag disse enkle råd: Stop med at flytte din mund og begynde at flytte din krop! Der vil ikke gå lang tid, før du kan begynde at se resultaterne.

Tip # 2 – Langsom og stabil er bedst

Langsomt og stabilt vægttab er bedre (og sikrere) end at køre slankekurs-kursen. Det ender alt for ofte i “elevator-vægt” – det du taber dig, kommer hurtigt tilbage, når slankekuren er overståe. Gå efter de langvarige resultater. For at gøre det, er du nødt til at forbruge færre kalorier end du brænder. Som en bonus, når du kombinerer slankekure med motion, vil du reducere dit kalorieindtag og øge din kaloriforbrændingshastighed på samme tid.

Tip # 3 – Gem dine penge
Lad være med at bruge dine hårdt tjente penge på de seneste vægttabsgimmicks, slankepiller, hypnose eller hvad der nu tilbyder sig i jagten på et hurtigt vægttab. Det eneste, der bliver slankere er din pengepung. Brug i stedet dine penge på en ernæringsmæssigt afbalanceret kost af frugt, grøntsager, gode fedtstoffer og magre proteiner – det vil opmuntre til vægttab hurtigere end nogen mirakelbehandling du kan købe.

Tip # 4 – Vægttab er en livsstil

Desværre er spørgsmålet om vægt noget, som de fleste mennesker vil kæmpe med i hele livet. Overdreven forarbejdede fødevarer og stillesiddende livsstil er de to største bidragsydere til denne konstante kamp. Hvis du vil tabe dig og holde overvægten væk, skal du ændre din måde at se på mad. Det bør tænkes som en kilde til brændstof, ikke en passion. Succesfuldt vægttab handler virkelig om at ændre livsstilsændringer, herunder at lave de rigtige madvalg og derefter holde sig til disse valg gennem hele livet.

Tip nr. 5 – Vægttab er mere end et tal

Når du slanker, skal du ikke blive offer for den frygtede skala. Når tallene går ned, går lykken op. Men når tallene forbliver ens eller går op, er det nemt at give op (og måske trøstespise?). Husk, at selvom din vægt ikke ændrer sig som du vil, så gør den som din krop vil. Du vil tage bedre vare på dit hjerte. Du vil sænke dine kolesteroltal. Du vil dyrke en slankere krop og dit tøj begynder at passe mere komfortabelt. Når du lærer at finde glæde i disse andre fordele, vil du uden tvivl fortsætte med at tage vare på din krop.