Prins Henrik lider af demens

Udgivet

i

af

Der var store smil i forbindelse med Kongeparrets guldbryllup i juni måned. I dag meddeler Kongehuset, at Prins Henrik lider af demens. Foto: Kongehuset.
Kongehuset har i dag udsendt en meddelelse om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks helbred.

Efter et længere udredningsforløb, senest med undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren, har et specialistteam ved Rigshospitalet konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens.

Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen.

I den officielle meddelelse oplyses der, at Prinsen, som en konsekvens af diagnosen, fremover vil nedroske sine aktiviteter yderligere, ligesom der vil blive taget stilling til protektioner og æreshverv.

Det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver, hedder det i meddelelsen.