Pas på parforholdet efter ferien

Udgivet

i

af

Arkivfoto: 3194556 / Pixabay
Et flertal af danskerne føler, at det styrker forhold at holde ferie sammen med deres bedre halvdel. viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Men når man er tilbage fra ferie, kan det hurtigt gå galt. Parterapeut Martin Østergaard har mødt mange par, der er bedre til at holde ferie sammen end til at have hverdag sammen.

– De har nærmest symbiotiske tilstande, fordi alle er samlet i ferien, men når hverdagen melder sig, begynder de at trække i forskellige retninger, og så er der ting, der ikke fungerer så godt, forklarer han til Søndagsavisen.

Mattias Stølen Due, direktør i Center for Familieudvikling, mener, at vi skal tage kvalitetstid i hverdagen langt mere alvorligt.

– Nogle gange har vi en fuldstændig naiv forestilling om tidens betydning, fordi vi tænker, at vi ikke behøver så meget tid sammen, når vi kender hinanden så godt. Alle relationer har brug for tid, hvis de skal trives og vokse, påpeger han.

Vil man ride videre på den gode bølge efter ferie, er det vigtigt, at man også sætter tid af til hinanden i hverdagen, understreger Mattias Stølen Due.

– Vi skal indlægge faste samtaler med hinanden på helt almindelige hverdage og prioritere at gå ud med hinanden med jævne mellemrum. Hvis ikke vi tager tid til at spørge ind til hinanden, risikerer vi at skabe en afstand, der ikke er sund for parforholdet, siger han.

Martin Østergaard anbefaler også, at man fortsætter med at give forholdet en vitaminindsprøjtning af kvalitetstid efter ferien.

– Har I et sommerhus eller en kolonihave, så tag derhen i weekenden, eller sørg for på andre måder at have nogle getaways mellem ferierne, hvor I får dyrket hinanden og jeres forhold, siger han til Søndagsavisen.