Læge advarer: Læbe-fillers kan gøre dig blind

Udgivet

i

,

af

Arkivfoto: Anemone123 / Pixabay
En forening af australske plastikkirurger advarer nu om faren for at blive blind, hvis man får fyldt læberne ud. Det skriver news.com.au

Mange fillers indeholder stoffet Hyaluronicsyre, et stof som optræder naturligt i kroppen.

Men nu advares der altså om, at der kan være skadevirkninger ved at få lavet fillers:

– Vi vil bare gerne fortælle vores patienter, at det ikke er nogen banal øvelse. Det er forbundet med betydelse komplikationer. Der har været mere end 100 tilfælde af blindhed og det er formentligt et konservativt estimat, siger professor Mark Ashton, præsident for Australian Society of Plastic Surgeons.

– Hvis man uforvarende kommer til at sprøjte filler i en blodbane i ansigtet, så kan stoffet bevæge sig gennem blodbanen hele vejen op til øjet, hvor det går ind i nethinden. Blindheden er øjeblikkelig og permanent og det kan ramme det ene eller begge øjne. Ingen har endnu med held kurreret blindheden, siger Mark Ashton.