Derfor skal du skrive dagbog

Udgivet

i

af

Arkivfoto: ulleo / Pixabay

Danskerne er et erfarent folkefærd, når det kommer til at skrive dagbog. En undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen, viser nemlig, at 42 procent af danskerne på et tidspunkt i deres liv har fattet pennen og skrevet anekdoter ned fra deres liv.

Marianne Horsdal, der er professor og forsker i livshistorie på SDU, forklarer, at vores hverdagsfortællinger er et rigtig godt redskab til at samle trådene for, hvad der sker i vores liv.

– Det skaber en mulighed for at forstå, hvad der sker, og det har vi i høj grad brug for i en verden i konstant forandring. Dagbogen er en god mellemvej til at skabe den refleksion, men det er vigtigt, at man ikke kun bliver i sit eget hjernespind, men også får en reaktion fra andre på den måde, man oplever og opfatter verden på, siger hun til Søndagsavisen

Dagbogsskrivning gavner også vores fysiske og psykiske sundhed, forklarer psykoterapeut og journalist Annette Aggerbeck.

– En undersøgelse af en gruppe psykologistuderende viste, at de, der brugte dagbogen til at få skrevet om deres tanker og følelser i forbindelse med ubehagelige oplevelser, på sigt fik det markant bedre og gik mindre til lægen, end de havde gjort før, forklarer forfatteren til bogen ‘Skriveterapi’.

Skal man have det optimale ud af at skrive dagbog, er det ikke nok at skrive om vind og vejr, man skal også derud, hvor det begynder at dirre lidt i blyanten.

– Man skal også skrive om sine tanker og følelser – både de positive og dem, der gør ondt. På den måde kan du også minde dig selv om, hvad der skal til for at få det godt, når du har det svært, forklarer Annette Aggerbeck til Søndagsavisen.