Vi hader at være påhæng

Udgivet

i

af

Arkivfoto: Jedidja / Pixabay

Mere end hver tredje dansker har af pligt mere end af lyst i løbet af de sidste to år deltaget i arrangementer i kærestens familie og omgangskreds. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

At fortælle sin partner, at man ikke har lyst til at tage med som påhæng er et følsomt emne, fordi man risikerer at skuffe den anden, forklarer tidscoach Trine Kolding.

– Mange tager for givet, at deres partner vælger at gøre det samme, som de selv synes, er en god idé. Men det handler ikke kun om den fysiske tid, man bruger på at være til fest. For nogle mennesker er det drænende og udmattende at bruge energi på at være sammen med andre mennesker. Derfor er det vigtigt, at man får snakket med hinanden om det, forklarer hun til Søndagsavisen.

Vil du slippe for at tage med til den fest, som din bedre halvdels familie eller omgangskreds har inviteret til, skal du ikke gå at putte med det, understreger parterapeut Mikael Hoffmann.

– Snak med din partner om, hvor meget det betyder for dig at blive hjemme, og hvor meget det vil betyde for ham eller hende, at du tog med. Vælger du alligevel at tage med for din partners skyld, må du også stramme dig an og udholde den tid det varer, for et parforhold handler om at give, og i morgen er det måske din partner, der gør noget for dig, forklarer han.

Er du omvendt den, hvis partner ikke hungre efter at komme med til fest, er det en god ide at spørge ind til, hvad der får din kæreste til at have det godt, hvis han eller hun alligevel tager med.

– Sørg for at få afklaret, om du skal nurse din kæreste, om du skal sende nogle spændende mennesker over til din kæreste, eller om din kæreste hellere vil klare sig selv, siger Mikael Hoffmann til Søndagsavisen.