Lav din egen julekalender

Udgivet

i

,

af

1. december nærmer sig og en af de store juletraditioner herhjemme er julekalenderen. Vi viser hvordan du – eller børnene – selv kan lave en julekalender med skabeloner, som er lige til at printe ud og bruge.

Materialeliste:
julekalender-forside
julekalender-bagside
Farver/tusser
evt. små fotos
evt. karton i A4
Printer med A4 papir.

Sådan gør du:
Julekalenderen består af to skabeloner – en forside og en bagside. Begge er i A4 format og lige til at printe ud.

På forsidenskabelonen er lågerne indtegnet med tallene fra 1 – 24. På bagsideskabelonen er der 24 felter, som passer med lågerne. Lav en tegning som har noget med jul at gøre i hvert af de 24 felter på bagsideskabelonen.

Derefter laves en tegning på forsiden.


Nu skal lågerne i forsideskabelonen skæres, så de kan åbnes. Skær først den øverste streg på lågen, så den nederste streg på lågen og til sidst skæres forsigtigt højre streg på lågen, men efterlad et lille stykke på 2-3 mm på midten, som ikke er skåret. Så bliver lågen siddende og er alligevel nem at åbne. Bemærk! Den venstre streg i lågen skal IKKE skæres.

Put lim mellem felterne med tegninger på bagsideskabelonen og lim forsiden og bagsiden sammen, så lågerne passer over felterne på bagsiden. Kom evt. et stykke karton bagpå julekalenderen, så man ikke kan se igennem.

Nu er julekalenderen klar til 1. december.

I stedet for tegninger, kan man sætte små fotos ind. Hvilken bedstemor ville ikke elske at få en julekalender med billeder af børnebørnene i?