Danskerne farer vild i håndtryk og kram

Udgivet

i

af

Arkivfoto: SCY / Pixabay

Halvdelen af danskerne har oplevet situationer, hvor de er i tvivl om, hvorvidt de skal give hånd eller kram til den, de hilser på. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

– Er du i tvivl, er det altid et håndtryk, du skal give. Hovedreglen er også at man i arbejdsmæssige sammenhænge altid er på håndtryk. Og som mand vil jeg ikke give en ældre mand et kram, forklarer Jesper Bergstrøm, der er ekspert i kropsprog til Søndagsavisen.

Niels Nørgaard, der har været med til at stifte Dansk Håndtryksforening, mener, at det er vigtigt, at folk overvejer, hvornår de deler knus og håndtryk ud og til hvem.

– Begynder man at kramme hinanden for hurtigt, går der inflation i det. For hvad skal man så gøre, når man med sin hilsen gerne vil vise, at den anden virkelig betyder noget? Skal man så slikke hinanden i øret? lyder hans kommentar til Søndagsavisen.