Har været Bakkens Pjerrot i 20 år – Mange kalder mig stadig den nye Pjerrot

Udgivet

i

af

Bakkens Pjerrot - alias Kurt Flemming - i sminken i sit lille grønne hus på Bakken. PRfoto.
Bakkens Pjerrot – alias Kurt Flemming – i sminken i sit lille grønne hus på Bakken. PRfoto.

Mere end 16.000 forestillinger er det blevet til siden Kurt Flemming for 20 år siden begyndte i sit job som Bakkens Pjerrot.

Selv kalder han det ‘verdens bedste job’ og glæder sig hver eneste forestilling på scenen ved hans lille grønne hus.

– Selvom 20 år er lang tid i samme job i dag, så udgør min tid mindre end en tiendedel af Pjerrots-figurens samlede tid på Dyrehavsbakken, fortæller Kurt Flemming.

Pjerrot kom til Bakken fra Italien med commedia dell’arte i skikkelse af Giuseppe Casorti, der i starten af 1800 optrådte på bakken som Pjerrot med sit pantomimeselskab.

– Der har været mange store Pjerrot-spillere gennem tiden, måske er det derfor, at jeg stadig bliver anset for ‘ham den nye’. Men det passer nu temmelig godt til, at hvordan jeg har det med mit job.

– To dage er aldrig ens i mit arbejde. Selvom forestillingerne ligner hinanden på papiret, så sker der altid noget, der gør dem forskelligartede. Måske tror et barn en dag, at det har gennemskuet mit trick, og så får vi noget sjovt ud af det – måske kommer der jublende tilråb, som jeg bruger undervejs. Det eneste ensartede er, at jeg skal have sminke på og af, og at jeg har lidt ondt i maven før hver eneste forestilling. Det er selvfølgelig aftaget lidt på de tyve år, men spændingen er der stadig, og det er netop det, der gør mit job så fantastisk!

Bruger ti døgn i sminken
Kurt Flemming spiller fast 5 forestillinger om dagen i Bakkens højsæson – herudover laver han ekstraforestillinger og optræder, når Bakken har særarrangementer. Det bliver til ca. 800 forestillinger på en sæson – eller 16.000 på 20 år plus det løse. Hans rekord er 13 forestillinger på én dag.

Det tager tid at sminke sig om til Pjerrot. Derfor bruger Kurt Flemming da også i gennemsnit 90 minutter på sminke hver dag – i alt 10 døgn pr. sæson eller ca 200 døgn på de tyve år, han nu har været på Bakken.

Og at den hvide farve ikke kommer af, at han ser syg er der ingen tvivl om. Kurt Flemming har nemlig kun haft tre sygedage i 20 år.

Satser på at slå rekord som Bakkens Pjerrot
Den 63-årige Kurt Flemming, der oprindeligt er fra Svendborg, markerede sit jubilæum med endnu en gang at slå verdensrekorden i timetryl – Hele 171 veludførte tricks på 60 min blev det til, da Pjerrot torsdag aften på Friluftsscenen udfordrede sin egen verdensrekord fra 2011. Ingen har indtil videre kunne slå rekorden – eller haft mod på at udfordre mesteren. Det passer Kurt Flemming ganske fint:

– Jeg er et udpræget konkurrencemenneske – og det driver mig til at blive bedre og mere udholdende hele tiden. Jeg satser da også på at blive den Pjerrot, der holder længst tid på Bakken. Så vidt jeg ved, er rekorden her 26 år – så den er jeg kun 7 år fra at slå – det skal jeg nok klare. Hvis det stod til mig, bliver jeg på Bakken, til jeg bliver båret ud!

Da verdensrekorden var i hus, blev Pjerrot fejret med fællessang – og hvilken anden kunne det være, end ‘Pjerrot skrev til månen’.

This slideshow requires JavaScript.