Prinsesse Märtha Louise skal skilles

Udgivet

i

af

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på vej til Prinsesse Medaleine og Christpher O'Neills bryllup, juni 2013. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 3.0)
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på vej til Prinsesse Medaleine og Christpher O’Neills bryllup, juni 2013. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 3.0)

Den norske prinsesse Märtha Louise skal skilles fra sin mand gennem 14 år, Ari Behn. Det meddeler det norkse kongehus i en pressemeddelelse fredag.

Märtha Louise og Ari Behn har sammen børnene Maud Angelica Behn, født 29. april 2003, Leah Isadora Behn, født 8. april 2005, og Emma Tallulah Behn, født 29. september 2008.

Kongehuset meddeler, at prinsessen og Ari Behn vil have delt forældremyndighed og mens prinsessen bliver boende i Lommedalen og også beholder familieejendommen “Bloksbjerg” på Hankø – begge ejendomme er hendes særeje, så bil Ari Behn bosætte sig i nærheden af børnene.

Livet går ikke på skinner
– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfaret, siger Prinsesse Märtha Louise i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Men aller tydeligst bliver det nu, når livet har lavet nogle krumspring vi aldrig havde set for os. I disse dage går vi nemlig fra hinanden. Vi afslutter ægteskabet, men forbliver sammen i forældreskabet.

– Det er usigeligt trist for os begge at opdage, at vejen videre ikke går sammen på den måde den plejede. Vi er som så mange andre vokset fra hinanden – til steder vi ikke længere mødes som vi gjorde før. Det er forfærdeligt at opleve, at der ikke længere er noget vi kan gøre. At vi har prøvet alt over lang tid, og at vi alligevel ikke kan mødes, der vi gjorde før, gør det umuligt for os at fortsætte.

– Vi følger skyld fordi vi ikke længere klarer at skabe den trygge fælles havn som vores børn fortjener. Men vi håber og tror, at vi nok skal klare at holde fast i venskabet gennem det, der nu ligger foran os.

– Vi beder om og håber at vi kan få ro i denne sårbare proces. Børnene har brug for tid til at fordøje, sørge og finde nyt fodfest – hver og en for sig. Vi er også kun mennesker, slutter prinsessen.

Kongen og Dronningen: Vi er glade for Ari
– Der er mange som berøres når et ægteskab går i opløsning, siger Kong Harald og Dronning Sonja og fortsætter:

– Det er ærgerligt og trist – også for os som er omkring dem. Vi er glade for Ari og er taknemmelige for alt vi som familie har oplevet sammen. Vi vil også i fremtiden have et godt forhold til Ari.