Gratis e-bøger til sommerferien

Udgivet

i

, ,

af

Der er mange muligheder for at finde gratis e-bøger til sommerferien. Arkivfoto: PourquoiPas / Pixabay

Skolernes sommerferie er startet og hvad enten familien rejser 14 dage til Gran Canaria, tager på storbyferie i Rom eller stiller campingvognen på en plads i Jylland, så er det altid rart med en god bog at læse.

Der er flere muligheder for at finde frem til gratis e-bøger. Helt oplagt er det selvfølgelig, at benytte eReolen.dk, hvis ens kommunale bibliotek er tilmeldt. Men der er også et par andre muligheder.

Forlaget Tellerup har 800 bøger – for både børn og voksne – som man gratis kan læse på bib.tellerup.dk. Hvis ens barns skole er tilmeldt, er der ubegrænset adgang, hvis ikke, så kan man læse en bog om måneden. Der skal benyttes UNI-login, hvilket alle danske skolebørn har.

Nogle af Danmarks mest produktive børnebogsforfatteren står bag læsekampagnen Gratis Børnebøger og de giver løbende mulighed for at læse gratis bøger. Denne sommer giver de adgang til at læse 20 bøger på www.gratisbørnebøger.dk.

Hvis man har svært ved at læse, så er der mulighed for at hente nogle let-læsnignsbøger til unge og voksne hos letbog.dk. Der er både spændingsbøger og kærlighedsromaner.

Hvis man gerne vil lave et “brush up” på sin viden om Danmarks historie, f.eks. fordi man skal rundt i landet og se på gamle slotte eller besøge andre historiske steder, så har hjemmesiden www.danmarkshistorien.dk udgivet 12 e-bøger i et ganske let forståeligt sprog, som kan hentes gratis. Bøgerne dækker tilsammen fra vikingetiden til i dag.

Mofibo er en betalingstjeneste – men giver mulighed for at prøve deres tjeneste i 30 dage gratis. De reklamerer selv med, at have “20.000 e-bøger samlet på ét sted”. Skulle man efterfølgen have lyst til at abonnere på tjenesten, koster det blot 99 kroner om måneden.