Ingredienser
800 gr rabarber
ca 2 dl vand
halv vaniliestang
1 tsk vaniliesukker
1,5 dl sukker
Jævning
2 spsk majsstivelse
2 spsk vand
Fløde eller mælk til servering
Fremgangsmåde
Rabarberstængerne skylles og skæres i mindre stænger, mellem 2 og 4 cm lange ca.
De lægges i vandet og der tændes for varmen.
Inden de koger, blandes kornene fra en halv vaniliestang i og selve stangen kommes også ned i gryden.
Efter ca 10 min tages stangen op.
Husk at rør mens grøden koger, så ikke det brænder på.
Grøden koger videre i ca 2 min, efter stangen er taget op.
Nu skulle det gerne ligne grød og der burde heller ikke være så store stykker rabarber tilbage.
Jævningen skal nu laves.
Majstivelse og vand blandes sammen. Det får en meget anderledes konsistens.
Kom jævningen i gryden og lad den stå på varmen i et par min. under konstant omrøring.
Grøden tages af varmen og er nu færdig.
Serveringsforslag:
Kan serveres helt kold eller lun.
Man kan piske lidt flødeskum og lægge på toppen, men man kan også bare hælde lidt mælk eller fløde ud over.
Kun fantasien sætter grænser ved serveringen.