Skyd genvej til en blomstrende krukkehave

Udgivet

i

af

Edderkoppeplante Cleome kan blive op til en meter høj og får store eksotiske blomster i lilla, lyserød eller hvid. Plante klar til udplantning set til 39,95 kr.  hos Home & Garden.  (prfoto)
Edderkoppeplante Cleome kan blive op til en meter høj og får store eksotiske blomster i lilla, lyserød eller hvid.  (prfoto)

En krukkehave er nem at etablere og får det hele til at ligne en million. Se hvordan du kommer i gang og få et bud på syv skønne, robuste og længeblomstrende sommerblomster, som garanteret ikke vil skuffe.

En lille krukkehave på terrassen er verdens nemmeste og hyggeligste måde at få det hele til at ligne en million. Det eneste, det kræver, er nogle gode krukker eller højbede og en tur på planteskolen.

Noget af det skønne ved en krukkehave er, at den er så hurtig at etablere, og at det er så let at rykke rundt på planterne. En god strategi er at bygge den op på en baggrund af nogle grønne og bladrige planter, og så løbende friske op med nogle nemme, farverige og længeblomstrende sommerblomster. Når de forskellige planter er færdige med at blomstre, eller holder pause i deres blomstring mens de sætter nye knopper, rykker du dem bare lidt om i baggrunden og frisker op med et par nye blomstrende planter. På den måde er din krukkehave altid smuk og frodig at se på.

Tag dine nyindkøbte planter ud af potterne og lad dem trække vand i en spand så de bliver helt gennemvædede. Vælg en krukke med hul i bunden, så overskydende vand kan løbe væk. Fyld den 1/3 op med lecanødder for at sikre et godt dræn, og fyld efter med sommerblomstjord som er specielt sammensat til sommerblomster. Sæt sommerblomsterne op i krukken og gi’ dem et gødningsbolche pr plante. Fyld efter mellem planterne med den gode jord, så der stadig er god plads til at vande. Rigtig god fornøjelse.