Ristede græskarkerner fra halloweengræskar

Foto: Elisbeth Hjersted.
Foto: Elisbeth Hjersted.

Når man alligevel er i gang med at udhule græskar op til Halloween, så kan man ligeså godt lave en lækker snack af de mange græskarkerne. Vi giver opskriften på en virkerlig favorit.

Du skal bruge:
Fint salt efter smag
En halv teske raspolie
Et græskar

Man udhuler græskaret og sortere kernerne fra og lægger i en skål for sig.

Foto: Elisbeth Hjersted.
Læg de ‘vaskede’ kerner på et viskestykke. Foto: Elisbeth Hjersted.

Så hælder man vand i skålen, hvorefter man roder lidt rundt i dem med hånden, for at få ‘trådene’ fra græskaret af.

Kernerne flyder ovenpå og er derfor ikke så svære at få op af skålen uden ‘trådene’.
Man tager dem op og kommer dem i en anden skål.. Hvor man endnu engang hælder vand i og roder i dem med hånden.

Man bliver ved med dette til man synes de er rene.
Så hælder man dem i en si, for at få alt vandet fra.

Læg et viskestykke ud på bordet og hæld dem over det.
Spred dem ud, så de kan tøre.
Dup evt med et andet viskestykke for at det går lidt hurtigere.
Hvis viskestykket bliver meget vådt med det samme, kommer man dem lige over på et andet.
Lad dem ligge og tørre lidt. Minimum en halv times tid.

Foto: Elisbeth Hjersted.
Kerner risted med salt og olie. Foto: Elisbeth Hjersted.

Så kommer man dem på en tør pande og kommer fint salt på (mængden kommer helt an på hvad man er til og hvor mange kerner man har). Når de begynder at blive brune, kommer man en ca halv teske rapsolie på panden og lidt mere salt, gerne lidt mere end hvad der kom på til at starte med. så bruner man dem videre. Når de er flotte gyldne i farven er de færdige.

Tag dem af varmen og lad dem stå i 2 minutter, inden de kommes i en skål.

De er våde når man hælder dem i skålen, men efter 2-4 minutter er de tørre og sprøde og klar til at blive spist.

Go’ fornøjelse..

This slideshow requires JavaScript.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *