Rabarbergrød

Foto: Elisabeth Hjersted.
Foto: Elisabeth Hjersted.
Ingredienser
800 gr rabarber
ca 2 dl vand
halv vaniliestang
1 tsk vaniliesukker
1,5 dl sukker

Jævning
2 spsk majsstivelse
2 spsk vand

Fløde eller mælk til servering

Fremgangsmåde
Rabarberstængerne skylles og skæres i mindre stænger, mellem 2 og 4 cm lange ca.
De lægges i vandet og der tændes for varmen.
Inden de koger, blandes kornene fra en halv vaniliestang i og selve stangen kommes også ned i gryden.
Efter ca 10 min tages stangen op.

Husk at rør mens grøden koger, så ikke det brænder på.

Grøden koger videre i ca 2 min, efter stangen er taget op.

Nu skulle det gerne ligne grød og der burde heller ikke være så store stykker rabarber tilbage.
Jævningen skal nu laves.

Foto: Elisabeth Hjersted
Foto: Elisabeth Hjersted
Majstivelse og vand blandes sammen. Det får en meget anderledes konsistens.

Kom jævningen i gryden og lad den stå på varmen i et par min. under konstant omrøring.
Grøden tages af varmen og er nu færdig.

Serveringsforslag:
Kan serveres helt kold eller lun.

Man kan piske lidt flødeskum og lægge på toppen, men man kan også bare hælde lidt mælk eller fløde ud over.

Kun fantasien sætter grænser ved serveringen.

Foto: Elisabeth Hjersted
Foto: Elisabeth Hjersted

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *